Afbeeldingen van Augustinus onderweg

Op Tenerife ontdekten Joke Fijn van Draat met haar man een Augustinus in de kloosterkerk San Augustin van het voormalige Augustijnse Convent in Orotava. Deze katholieke kerk was de kerk van het klooster van Nuestra Señora de Gracia van de Augustijnerorde die gebouwd was bovenop de oude kapel van San Roque.

St. Augustinuskerk Gelsenkirchen

In Gelsenkirchen staat de St. Augustinuskerk. Gelsenkirchen is een provinciestad in het noorden van het Ruhrgebied, Noord-Rijnland-Westfalen, gelegen aan de rivier de Emscher en het Rijn-Herne-kanaal.
In 1874 werd de eerste steen door Pastoor Ludwig Schulte gelegd van de St. Augustinuskerk in neogotische stijl. De kerk werd gewijd in 1892. In 1904 werd deze verheven tot de belangrijkste kerk in Gelsenkirchen .

De Dom van Keulen is een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad Keulen. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. Daarnaast is het de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in heel Europa.
De bouw begon op 15 augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Pas eeuwen later, in 1824, werd de bouw hervat op basis van de originele ontwerpen. De dom werd, inclusief de kenmerkende torens, in 1880 uiteindelijk in neogotische stijl voltooid. Alleen het laagste gedeelte van de westelijke toren is nog uit de 13e eeuw.
De dom is gebouwd in de vorm van een kruiskerk en is inclusief het schip en de torens 144,58 meter lang en 86,25 meter breed. Het gebouw heeft een bijzondere inventaris, waaronder enkele glas-in-loodramen die dateren uit de 14e en de 16e eeuw.