Ontmoetingsdag 13 december 2014 met Joseph Kelley

Joseph Kelley

Op 13 december komt Joseph Kelley OSA naar Nederland en is dan in de gelegenheid om een voordracht te houden voor de Familia! Daarom hebben we onze bijeenkomst verzet naar 13 december in de Agneskerk in Lindenholt, St. Agnetenweg 90, Nijmegen.

Joseph Kelley is associate professor in Religious and Theological Studies aan het Merrimack College in Massachusetts. Zijn voordracht heeft als titel Saint Augustine on Community and Hope. Hierin staat de gemeenschap die augustijnen en leken samen vormen centraal. Gemeenschap belicht hij vanuit Augustinus’ visie op de hoop die de komst van Christus ons geeft. De presentatie is in het Engels. Een begeleidende tekst wordt uitgedeeld.

Joseph Kelley is binnen de internationale augustijnse lekenbeweging een bekende persoon. Hij heeft gesproken op de congressen van de Augustijnse leken in Buenos Aires en Rome. Daarom is er in de middag gelegenheid lekengroepen om informatie uit te wisselen. Tijdens deze uitwisseling wordt de informatie door vrijwilligers mondeling vertaald.

We sluiten de dag af met een gebedsdienst.

NB: Ook belangstellenden die geen lid van de FAN zijn, zijn welkom.

Wilt u in verband met de lunch uiterlijk maandagochtend 8 december laten weten of u komt. Aanmelden kan bij de secretaris: Ingrid van Neer-Bruggink,
via haar werk-e-mail: bibliotheek@augustinus.nl
of telefonisch (werk) : 040-244 18 96.

Het programma:

10.00: ontvangst met koffie / thee in de vergaderkamers rechts
10.30: welkom en mededelingen door de voorzitter
10.35: presentatie door dr. Joseph Kelley: Saint Augustine on Community and Hope

Niet gecategoriseerd