Augustinus’ zoektocht

Op dinsdag 13 mei 2008, van 20.00 tot 22.00 uur, houdt drs. Wim Sleddens osa een inleiding over de zoektocht van Augustinus.

Augustinus neemt mensen gemakkelijk mee in zijn hartstochtelijk zoeken naar de waarheid die in staat is zijn leven, of in het algemeen het leven van een mens te dragen. Zijn Belijdenissen geven niet alleen de feiten van zijn leven weer, maar beschrijven vooral een innerlijk gebeuren. Augustinus stelt daarbij bijna 700 vragen. Naast een aantal retorische vragen als stijlfiguur, is het merendeel van deze vragen karakteristiek voor zijn wijze van denken. Het is een zoeken naar waarheid, een zoeken naar begrijpen, een kritisch doorvragen, dat de vraag liever openhoudt voor verder zoeken dan zich tevreden te stellen met een te snel antwoord.

Meer informatie op de website van de Boskapel

Niet gecategoriseerd