De taal van het hart. Over gebed en meditatie


Evenementgegevens

  • Datum:

Op zaterdagmiddag 18 mei 2024 om 13.30 uur houdt Gabriël Quicke pr in de Augustinuskerk Utrecht een lezing, getiteld: De pelgrimerende kerk in de visie van Augustinus.
Meer informatie bij www.kerkaandegracht.nldr. Gabriël Quicke presenteert dan ook zijn nieuwste boek: De taal van het hart. Over gebed en meditatie. De auteur is een onderhoudend spreker en zeer bekend met Augustinus die hij vaak in zijn boeken citeert.

In dit boek staat de auteur stil bij de betekenis van het gebed en de christelijke meditatie, oase van rust en stilte. Verder beschrijft hij de vasten als de grote lenteschoonmaak voor lichaam en ziel, als het leren omgaan met onze eigen hartstochten. Aan de hand van het pelgrimslabyrint van Chartres evoceert de auteur de dynamiek van het pelgrimeren als een tocht naar het eigen hart. Op die manier kan dit boek een antwoord aanreiken aan het verlangen van de hedendaagse mens naar stilte, heling en harmonie.

Gabriel Quicke is priester van het bisdom Brugge. Sinds 2021 is hij Rector van de Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen en afgevaardigd beheerder van de Fondation Lambert Darchis Luik/Rome. Naast een lesopdracht zet hij zich in voor de christenen in het Midden-Oosten, en heel in het bijzonder voor de weeskinderen in Irak.

De taal van het hart. Over gebed en meditatie / Gabriël Quicke
Reeks: Studia Christiana ; vol. 5.  ISBN: 9789463715010
144 p.  € 24, –  klik hier voor de inhoudsopgave
alleen te bestellen bij: https://gompel-svacina.eu/product/de-taal-van-het-hart/