Inspiration! (FAN-dag 22 oktober)

Joe Farrell OSA
Joe Farrell OSA
Als gemeenschap zijn we altijd onderweg, we zoeken nieuwe wegen. Augustinus nodigt ons uit dit pelgrimspad samen af te leggen: “Loop met mij, door te geloven, door te hopen, door te verlangen.” Zijn hart brandde van verlangen, hij voelde hoe liefdevol God met hem sprak en zijn gesprekken met God raken ook ons. Na zijn bekering begint voor Augustinus een nieuw leven met perspectief. Dat vreugdevolle verlangen wil hij delen met ons. Hoe kunnen wij net zo worden geïnspireerd? Inspiration! is dan ook het thema van de voordracht van vicaris generaal Joseph (Joe) Farrell, OSA.

Joseph Farrell (1963) doorliep als student de Villanova University in Pennsylvania (U.S.) en trad toe tot de Augustijnen in 1985. In 1991 werd hij tot priester gewijd. Hij behaalde in 2007 zijn doctoraat aan de Gregoriana in Rome. Terug in Villanova doceerde hij aan de Villanova University en bekleedde verschillende functies daar tot hij in maart 2014 gekozen werd tot vicaris generaal van de OSA en tot assistent generaal OSA voor Noord-America. Sindsdien woont hij in Rome. De presentatie is in het Engels, maar de begeleidende teksten (ook op de dia’s) zijn in het Nederlands. Tijdens de gesprekken wordt de informatie mondeling vertaald.

Naast de leden zijn ook belangstellenden van harte welkom.

Download de uitnodiging

Programma Ontmoetingsdag van de Familia Augustiniana Nederland:

10.00: ontvangst met koffie / thee
10.25: welkom en mededelingen door de voorzitter
10.30: Inspiration! lezing met dia’s door Joseph Farrell, OSA
11.30: pauze
11.45: gesprek
12.15: lunch, aansluitend een rondje door het oude Mariënhage
14.00: Verdieping van het thema aan de hand van teksten, vragen, workshop en discussie.
15.30:pauze
15.45: gebedsdienst
16.00: afronding en drankje

Plaats: de Groene Zaal van klooster Mariënhage, Augustijnendreef 15 5611 CS Eindhoven

Aanmelden kan tot maandag 17 oktober bij de secretaris FAN,
Ingrid van Neer-Bruggink, ingridcascia@gmail.com of werk: bibliotheek@augustinus.nl / tel. (werk) : 040-244 18 96.

Niet gecategoriseerd