Ontmoetingsdag 28 februari 2015 met Nico Beumer

Padre Nicolas BeumerDe Nederlandse augustijnse missionarissen hebben zowel in Bolivia als in Papoea veel aan gemeenschapsopbouw gedaan. Een gemeenschap groeit wanneer andere mensen willen meedelen in dat ideaal. Hoe doe je dat? Wat deel je dan? Hoe interesseer je mensen voor Augustinus en de augustijnse spiritualiteit? De augustijn Nico Beumer is 52 jaar werkzaam geweest als missionaris in Bolivia. Lange tijd verzorgde hij godsdienstlessen op het college San Agustín in Cochabamba. Als vicaris provinciaal had hij veel contact met missionarissen van andere nationaliteiten in Zuid-Amerika. Hij schreef het boekje Altijd onrustig. Augustinus’ zoektocht en spiritualiteit. Hij zal ons vertellen over het ontstaan en functioneren van dit boekje en de dagelijkse praktijk van augustijnse spiritualiteit.

In de middag houden we een ALV. Het programmaoverzicht vindt u hieronder. We sluiten de dag af met een gebedsdienst.

Wilt u in verband met de voorbereidingen uiterlijk 20 februari laten weten of u aanwezig zult zijn. Aanmelden kan bij de secretaris: Ingrid van Neer-Bruggink, inio@planet.nl (werk: bibliotheek@augustinus.nl ) of telefonisch: 0492-513801 (werk: 040-244 18 96)

Ook gasten zijn van harte welkom.

Het programma:

10.00: ontvangst met koffie / thee in de Groene Zaal van Mariënhage, Eindhoven.
10.30: welkom en mededelingen door de voorzitter
10.35: Nico Beumer vertelt over het ontstaan en functioneren van Altijd onrustig is ons hart. Augustinus’ zoektocht naar God
11.15: pauze
11.30: gesprek, discussie
12.00: lunch
13.30: Algemene ledenvergadering

  1. Opening en vaststelling Agenda
  2. Mededelingen
  3. Verslag ALV december 2014
  4. Financieel: Verslag van de kascommissie over 2014 en benoeming nieuw lid kascommissie voor 2 jaar
  5. Extra ontmoeting? ideeën?
  6. website en Facebook FAN
  7. Datum volgende Ontmoetingsdag

14.45: pauze
15.00: gebedsdienst
15.30: sluiting officieel gedeelte, borrel

Niet gecategoriseerd