Overzicht: Activiteiten (overige)

Brood om van te leven – Ontmoetingsdag Augustijns Instituut

18 augustus 2017

Op vrijdag 29 september zal het Augustijns Instituut in samenwerking met het Theologisch Instituut Luce van de Tilburg University in het Catharijneconvent Utrecht een studie- en ontmoetingsdag houden. Op deze dag zal het tweede deel (van drie) van de vertaling van Augustinus’ Verhandelingen over het evangelie volgens Johannes (tr. 24-54) worden gepresenteerd, getiteld Brood om van te leven.

Meer informatie over programma en aanmelding vindt u op de website van het Augustijns Instituut.

Augustinusfeest 2017

17 juli 2017

Maandag 28 augustus 2017 vieren de augustijnen het feest van Sint Augustinus. De leden van de FAN en fraterniteit zijn hierbij van harte uitgenodigd deze dag samen te vieren. De plaats van samenkomst zal Park Glorieux in Eindhoven zijn. Meer informatie volgt nog, maar bij deze alvast een vooraankondiging.
– prior L. Mulder

Bouwen aan Gods huis – 10e ontmoetingsdag Augustijnse Beweging

6 oktober 2016

De Augustijnse Beweging organiseert ook dit jaar weer een dag voor haar achterban en enkele gasten. Deze tiende ontmoetingsdag wordt gehouden op zaterdag 15 oktober 2016 in Klooster Mariënhage, Augustijnendreef 15, 5611 CS Eindhoven. Tijd: 10.00 – 16.30 u.

Meer informatie op de website van de Augustijnse Beweging

Leven in gemeenschap met Augustinus. Augustinusdag België

1 februari 2016

De Augustinusdag in België is op vrijdag 20 mei 2016 en heeft als thema Leven in gemeenschap met Augustinus. Gemeenschappen toen en nu. Sprekers: pater Pierre-Paul Walraet, osc, zuster Marie Madeleine Maas, osa, Dra. Liesbeth Pulinckx en Dr. Pieter De Witte.

Meer informatie

Studiedag Geloven met en bij Augustinus – Heverlee

1 augustus 2013

Op 21 september wordt in Heverlee de 28e studie- en ontmoetingsdag gehouden, met als titel Geloven met en bij Augustinus.

Meer informatie op de website van het Augustijns Historisch Instituut Heverlee.

Augustinusfeest 2013

1 augustus 2013

Een uitnodiging aan de leden van de familia:

Hierbij nodigen wij U van harte uit om deel te nemen aan het Augustinusfeest dat wij op woensdag 28 Augustus a.s. in Mariënhage in Eindhoven vieren. (meer…)

Vandaag leven als christen … in een pastorale eenheid (Augustinusdag 2013 Zonnebeke)

5 april 2013

Op 13 april in Zonnebeke, België

Augustinus erkende als weinig anderen de zwakheid en de zonde van de Kerk. Toch heeft er haast niemand de Kerk met meer passie verdedigd dan bisschop Augustinus. Ondanks al haar zwakheid ervaart hij de Kerk gewoon als onmisbaar. Om te geloven en om als christen te leven, kun je immers niet zonder Kerk. (meer…)